Fejezetek a keleti szőnyeg igaz történetéből IX. - Kabiri Szőnyegház

Fejezetek a keleti szőnyeg igaz történetéből IX.

A keleti szőnyeg valódi szépsége annak tökéletes egyediségében rejlik. Ugyanakkor a fellelhető stílusok és színek választéka olyan széles, hogy teljes mértékben biztosra vehető, hogy meg fogjuk találni pontosan azt, amit keresünk. Egy igazán jó szőnyeg biztos, hogy egész életünket végigkíséri és elég drága ahhoz, hogy a vásárlásra elég időt és energiát fordítsunk. A díszítendő szobával összefüggésben kell a színeket, méretet, mintákat szemügyre venni, hogy illeszkedjenek egymáshoz. 

3195_2-1.jpg
844611c1f4a43ec16e9c343b970ba39f

Fontosak a szoba arányai, mekkora a belmagassága? Természetes fény árad-e be vagy inkább sötét? Bármilyenek is legyenek a főbb jellegzetességek, azok ismeretében el kell dönteni, hogy  kiegészíteni vagy éppen ellenpontozni akarjuk a szőnyeggel, Általánosságban: a gazdagon díszített,városi műhelyekben készült szőnyegek jól illenek az antik bútorhoz; a modern szobákban inkább az élénk színű, harsány, absztrakt mintázatú szőnyegek mutatnak jól. Soha ne vásároljunk szőnyeget pusztán azért, mert illika függönyhöz! A függöny élettartama 10-15-év lehet, míg egy jól karbantartott szőnyeg kitart mellettünk életünk végéig, tehát csak olyat válasszunk, amelyik önmagáért tetszik. 

Bár a vásárlás legfontosabb szempontja a látvány, a szín, a minta, a méret, de nem hagyható figyelmen kívül, hogy a szőnyegnek mennyi igénybevételt kell elviselnie. Ha az pld. az előszobába kerül, nem árt erős gyapjú szőnyeget választani. A méret további fontos szempont. Ha az ebédlőben helyezünk el szőnyeget, vigyáznunk kell, hogy elég széles legyen: a székeket úgy lehessen hátrahúzni, visszafelé tolva ne kapják fel a széleket. Az is fontos, hogy mi van a szőnyeg alatt: fa, kőlap vagy csiszolt padló tetszetős háttere a keleti szőnyegnek, ám fontos, hogy csúszásgátló gumi felülettel béleljük alá a szőnyeget. A keleti szőnyegek fali dísznek is alkalmasak. Fontos, hogy legalább 5 évenként tisztítassuk. hogy elejét vegyük az egyenlőtlen kopásnak: rendszeresen forgatni kell. 

Ha szeretnél ilyen és hasonló híreket kapni, iratkozz fel: 

[sa-form listid="93743" formid="176559"]
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Örmény szőnyegek

Örmény szőnyegnek a 16-17. századi kaukázusi csomózott szőnyeget nevezik. A Kaukázus népei közül az örményeket tartják a legrégibb szőnyegkészítőknek. Ezt alátámasztani látszik, hogy a szőnyegek motívumai az örménylakta vidék legrégibb motívumai. Ezek: a korai darabokon sárkány, főnix és állatfigurák, a későbbieken csak palmettás motívumok. A korai örmény szőnyegek önálló típusai a fás, a madaras és a basztardszőnyeg.

Tovább olvasom »
Egyéb
kabiri-szonyeg

Karácsonyi ételek világszerte

Forrás: vital.hu Nemzeti szokások A karácsonyi menüben a legtöbb családnál a nemzetre jellemző ünnepi ételek kerülnek az asztalra, de az egyes népek hagyományos fogásainak egy része ma már keveredik, illetve egyes ételfélék (pl. desszertek) esetében nagyon sok hasonlóság található, legalábbis ami az alapanyagokat illeti. A Magyarországra ma jellemző étkezési kultúra számos hatás eredménye. A karácsonyi

Tovább olvasom »
Egyéb
kabiri-szonyeg

Találjuk meg a tökéletes szőnyeget!

Forrás és tulajdonos: homeinfo, a cikk szerzője Nagy Brigitta “A szőnyeg kiválasztása egyike a legnehezebb feladatoknak otthonunk berendezésekor. A megfelelő méretű szőnyeg tereket határol körbe, a tökéletes szín a helyiség egész hangulatát meghatározza, míg a textúra melegséget adhat otthonunknak. A tökéletes szín A lakásban körbenézve könnyedén meghatározhatjuk az uralkodó színeket és mintákat, felületeket. Ha arra

Tovább olvasom »
Scroll to Top

Keresés