Fejezetek a keleti szőnyeg igaz történetéből IX. - Kabiri Szőnyegház

Fejezetek a keleti szőnyeg igaz történetéből IX.

A keleti szőnyeg valódi szépsége annak tökéletes egyediségében rejlik. Ugyanakkor a fellelhető stílusok és színek választéka olyan széles, hogy teljes mértékben biztosra vehető, hogy meg fogjuk találni pontosan azt, amit keresünk. Egy igazán jó szőnyeg biztos, hogy egész életünket végigkíséri és elég drága ahhoz, hogy a vásárlásra elég időt és energiát fordítsunk. A díszítendő szobával összefüggésben kell a színeket, méretet, mintákat szemügyre venni, hogy illeszkedjenek egymáshoz. 

3195_2-1.jpg
844611c1f4a43ec16e9c343b970ba39f

Fontosak a szoba arányai, mekkora a belmagassága? Természetes fény árad-e be vagy inkább sötét? Bármilyenek is legyenek a főbb jellegzetességek, azok ismeretében el kell dönteni, hogy  kiegészíteni vagy éppen ellenpontozni akarjuk a szőnyeggel, Általánosságban: a gazdagon díszített,városi műhelyekben készült szőnyegek jól illenek az antik bútorhoz; a modern szobákban inkább az élénk színű, harsány, absztrakt mintázatú szőnyegek mutatnak jól. Soha ne vásároljunk szőnyeget pusztán azért, mert illika függönyhöz! A függöny élettartama 10-15-év lehet, míg egy jól karbantartott szőnyeg kitart mellettünk életünk végéig, tehát csak olyat válasszunk, amelyik önmagáért tetszik. 

Bár a vásárlás legfontosabb szempontja a látvány, a szín, a minta, a méret, de nem hagyható figyelmen kívül, hogy a szőnyegnek mennyi igénybevételt kell elviselnie. Ha az pld. az előszobába kerül, nem árt erős gyapjú szőnyeget választani. A méret további fontos szempont. Ha az ebédlőben helyezünk el szőnyeget, vigyáznunk kell, hogy elég széles legyen: a székeket úgy lehessen hátrahúzni, visszafelé tolva ne kapják fel a széleket. Az is fontos, hogy mi van a szőnyeg alatt: fa, kőlap vagy csiszolt padló tetszetős háttere a keleti szőnyegnek, ám fontos, hogy csúszásgátló gumi felülettel béleljük alá a szőnyeget. A keleti szőnyegek fali dísznek is alkalmasak. Fontos, hogy legalább 5 évenként tisztítassuk. hogy elejét vegyük az egyenlőtlen kopásnak: rendszeresen forgatni kell. 

Ha szeretnél ilyen és hasonló híreket kapni, iratkozz fel: 

[sa-form listid="93743" formid="176559"]
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Egyéb
kabiri-szonyeg

Ünnepi nyitvatartás

A Kabiri Szőnyegház ünnepi nyitvatartása 2019.12.07-től.:   Hétfő: 10:00 – 18:00 Kedd: 10:00 – 18:00 Szerda: 10:00 – 18:00 Csütörtök: 10:00 – 18:00 Péntek: 10:00 – 18:00 Szombat: 10:00 – 15:00 Vasárnap: 10:00 – 15:00 12.23. – 12.29.: Zárva 12.30. – 12.31.: Nyitva 2020.01.01.: Zárva  2020.01.02.: Nyitva

Tovább olvasom »

A keleti szőnyegek mintavilága

Ha az lenne a célunk, hogy itt számba vegyük a kézi csomózású keleti szőnyegek (magyarországi szóhasználatban leggyakrabban perzsa szőnyegek) valamennyi alapanyagát, minden alkalmazott szövött eljárását, valahány csomózási technikáját, az összes színezék eredetét, fajtáit és a színezés módszereit, nem lenne egyszerű a dolgunk, de megvalósíthatnánk.

Tovább olvasom »
Egyéb
kabiri-szonyeg

Útmutató a szőnyegápoláshoz 2.

Forrás: Otthon.hu Tisztítás, porszívózás: Az új szőnyeg hosszabb életű és szebb kinézetű lesz, amennyiben rendszeresen porszívózod. A porszívózás segíti megelőzni, hogy a szennyeződések a szőnyeg felületéről beivódjanak a szőnyeg szálai közé, ahol felhalmozódnak, és a felület kopását okozzák. A rendszeres tisztításra a hagyományos, szívófejes típusú porszívó használatát ajánljuk. Mind a szintetikus, mind a gyapjúszőnyegeket célszerű szálirányban

Tovább olvasom »
Egyéb
kabiri-szonyeg

Fejezetek a keleti szőnyeg igaz történetéből IX.

A keleti szőnyeg valódi szépsége annak tökéletes egyediségében rejlik. Ugyanakkor a fellelhető stílusok és színek választéka olyan széles, hogy teljes mértékben biztosra vehető, hogy meg fogjuk találni pontosan azt, amit keresünk. Egy igazán jó szőnyeg biztos, hogy egész életünket végigkíséri és elég drága ahhoz, hogy a vásárlásra elég időt és energiát fordítsunk.

Tovább olvasom »
Scroll to Top

Keresés