Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek

Az eladó a vásárlással egyidejűleg tudomásul veszi, és magára nézve egyúttal elfogadja a Kabiri Szőnyegház - 1122 Budapest, Krisztina krt. 12. • Telefon: 06-1/225 0194 • info@kabiriszonyeghaz.hu • Adószám:12074578-2-43 (továbbiakban, mint Eladó) Általános Szerződési Feltételeit (röviden: ÁSZF).

Adás-vétel
Adás-vételi szerződés akkor jön létre, a vevő és az eladó között, amikor vevő eladó bankszámlájára, vagy pénztárába az áru ellenértékét átutalta, befizette.

Árak és ÁFA
Az áraink kivétel nélkül tartalmazzák az Általános Forgalmi Adót (ÁFA).
A szállítási költség a szállítás pontos helyétől és a megrendelés nagyságától függ.
A termékeink árai változhatnak a piaci és egyéb viszonyok, körülmények hatására.
Amennyiben a termék mellett hibás ár kerül feltüntetésre - különös tekintettel arra az esetre, ha nyilvánvalóan téves, a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő ár kerül feltüntetésre - , a Eladó nem köteles a terméket a hibás áron értékesíteni. Ebben az esetben Eladó haladéktalanul tájékoztatja a Vásárlót a tévedésről és a termék helyes áráról. Ennek ismeretében a Vevő elállhat vásárlási szándékától.

Fizetés bankkártyával
A fizetés a CardNet és a SixPayment által biztosított zárt rendszerű, biztonságos banki felületeken történik MasterCard- és Visa bankkártyákkal. A folyamatban történő elektronikus pénzmozgás titkosított módon zajlik le a Vevő és a bank között, amelybe az Eladónak bármilyen betekintése és ráhatása teljesen kizárt. Így a bankkártyával történő fizetés egy teljesen biztonságos, egyúttal kényelmes lehetőséget kínál.

Fizetés banki átutalással
A Vevő a fizetést klasszikus banki átutalással is megoldhatja, előrefizetéses formában. A kiválasztott termék árának Eladó bankszámlájára történő beérkezését követően Vevő azonnal átveheti az árút, vagy kérésére kiszállítjuk. Amennyiben a megrendelést követően a termék ára 3 munkanapon belül nem érkezik meg Eladó bankszámlájára, úgy a megrendelést Eladó tárgytalannak veszi.
Kérjük, utalás esetén feltétlen adja meg a megrendelt tétel nevét, kódszámát vagy a rendelés számát, hogy minél gyorsabban beazonosíthassuk!

Bankkártyával történő fizetéskor a termék ára azonnal megjelenik Eladó bankszámláján, amely által a kiszállítás gyorsabbá válik.
Banki átutalás esetén egy-két napot is igénybe vehet a pénz mozgása a bankok és az Eladó között, ezáltal a kiszállítás elindítása ennyivel növekedhet.

Fizetés készpénzzel
A megrendelőnek (Vevőnek) lehetősége van Eladó budapesti üzletházában személyesen is kifizetni a megrendelését. Ebben az esetben Vevő azonnal átveheti a kiválasztott terméket, illetve kérésre Eladó szállítja ki a kívánt címre.
Eredetiséget igazoló tanúsítvány
Eladó a megvásárolt – kézi munkával készült - termékeiről eredetiséget igazoló tanúsítvány állít ki, amelyet személyesen megjelenő Vevőinek átad, illetve termék kiszállításkor termékeihez mellékel. Eladó az eredetiséget igazoló tanúsítványban garantálja, a termék legfontosabb paramétereit, úgy mint származási hely, kézi csomózású (kézzel szőtt), csomósűsűség, amely paraméterek megegyeznek Eladó honlapján található leírással.

Szállítás
Vevőnek lehetősége van a megrendelt tételeket saját kezűleg elszállítania budapesti üzletházunkból, illetve igény szerint az Eladó partnercégével kiszállíttatja a megadott címre.
A házhoz szállítás a Megrendelő (Vevő) által megadott címre történik.
A szállítmányozó partnercégünk a Vevő által megadott mobilszámon pontosítja Vevővel a szállítmány házhoz szállításának várható időpontját.

A szállítási költség a szállítás pontos helyétől és a megrendelés nagyságától függ.

Partnerszállító cég adatai:
Neve: DB Schenker Nemzetközi Szállítmányozási és Logisztikai Kft.
Címe: 1239 Budapest Európa u. 5.
Telefonszáma: +36 1 278 7878

14 napos elállási jog
Vevő a termék átvételének napjától 14 napos elállási joggal rendelkezik. Ez alapján Vevő indoklás nélkül is elállhat a termék megvásárlásától.
Vevő kötelezettsége ez esetben: a megvásárolt és átvett terméket használatlan és teljesen épp, hibátlan állapotban, az eredeti csomagolásnak megfelelő csomagolásban visszaküldeni Eladó részére. A Vevőt terheli a termék Eladóhoz történő visszajuttatásának a díja.
Eladó kötelezettsége: visszatéríti a 30 napon belül visszaküldött termék árát Vevő részére, amennyiben Vevő fentiekben meghatározott határidőn belül és minőségben visszajuttatja a korábban megvásárolt terméket Eladó részére.

Garancia
Eladó a megvásárolt termékeire garanciát vállal. A garancia a termék kézhezvételétől számított időponttól 1 évig érvényes.
Amennyiben a termék károsodása a nem rendeltetésszerű használat, illetve szakszerűtlen kezelés (beavatkozás) miatt következett be, Eladó a garancia érvényesítését megtagadhatja. A kár okának megállapításába Eladó független szakértő szakvéleményét is kikéri.
A garancia érvényesítése esetén a szállítási költségek Vevőt terhelik.

A termék visszaküldése
A Vevő elállási szándékát szóban (telefonon), postai úton és e-mailben is közölheti az Eladóval.
A Vevőnek a megvásárolt és átvett terméket használatlan és teljesen épp, hibátlan állapotban, az eredeti csomagolásnak megfelelő csomagolásban kell visszaküldenie Eladó részére.
A vevőt kizárólag a termék eladóhoz történő visszajuttatásának a díja terheli.
Ha Vevő a terméket nem rendeltetésszerűen használta, az Eladó kártérítést követelhet a termék esetleges meghibásodására, károsodására az értékcsökkenés miatt.

A szállítás során keletkezett károk
A házhozszállításkor (az Eladó által esetlegesen választott postai szállításkor) Eladó kötelezettsége a szállítás során a termék átvétele, és sérülésmentességének leellenőrzése. Az észlelt sérüléseket a szállítólevélre, átvételi dokumenra dátummal, aláírással ellátva rá kell vezetni, majd a csomag kézhezvétele után azonnal jelezni kell Eladónak.

Át nem vett csomagok
A megrendelt, de át nem vett termékek esetében, illetve ha Vevő több kiszállítási kísérlet ellenére sem érhető el, és a megrendelt termék visszaérkezik Eladóhoz, 10.000 Forint adminisztrációs költséget számolunk fel .

Nagyobb tételű(értékű) megrendelések
Nagyobb tételű(értékű) megrendelés esetén személyre szabott ajánlatot teszünk.